marți, 15 iunie 2010

,,Bloggers are the new celebrities. ''Teen Vogue

Anna Wintour a recunoscut ca bloggeri sunt noii jurnalisti. Un editor de la Grazia s-a plans in cadrul prezentarii Dior a sezonului trecut ca nu poate vedea de palaria Stephen Jones a lui Tavi Gevinson alias Style Rookie, o cunoscuta bloggerita in varsta de 13 ani care fusese plasata in primul rand. Marc Jacobs a denumit o geanta dupa Bryan Boy, un alt cunoscut blogger in varsta de 17 ani. Si mai sunt multi ca ei; au milioane de vizitatori lunar si castiga zeci de mii de dolari din publicitatea de pe blogurile lor. Multi ii admira si preconizeaza ca acestia vor castiga primele locuri in atentia publicului interesat de moda in detrimentul jurnalistilor de la publicatii importante; altii ii desconsidera afirmand ca sunt doar rezultatul ultimei mode in materie de PR a marilor case de moda. Adevarul ? Undeva la mijloc.
Bloggurile sunt mult mai accesibile pentru public, fiind doar la un click distanta si pot fi updatate in fiecare zi. Critici constructive, comentarii savuroase si pozele cu tinute ingenioase fac deliciul posturilor lor zilnice. Acestea sunt cateva din avantajele pe care le prezinta un blog fata de publicatiile de moda lunare care sunt scrise intr-un stil clasic, conventional.
O alta critica adusa bloggerilor este faptul ca ei sunt ori prea tineri, ori neinstruiti in domeniul fashion si ca sunt lipsiti de obiectivitate . Sa fie acestea motive temeinice pentru care nu ar trebui sa mai fie atat de apreciati? Personal, nu cred. Consider ca importanta acordata acestora este binemeritata pentru simplu fapt ca reprezinta o metoda noua de comunicare. Stiu, este foarte greu sa accepti un lucru ca acesta, din postura unui fashion editor de la Vogue, In Style sau Grazia avand in vedere faptul ca acesta din urma a muncit pe branci sa ajunga unde e; si in alt doilea rand, este frica de a nu fi inlocuit de niste adolescenti cu imaginatie debordanta si un condei alunecos. Si cine stie, poate e mai e si invidia ca bloggeri primesc haine si accesorii de la marile case cadou!

Asadar, aici sunt trei linkuri ale bloggurilor mele preferate, pe care le urmaresc zi de zi si reprezinta o inepuizabila sursa de inspiratie:

1. http://www.leblogdebetty.com/ Betty este o fata de 28 de ani, din Paris si cu un simt al mix&match-ului care continua sa ma uimeasca in fiecare zi. Pantaloni sequin aurii cu ankle boots si tricouri marinaresti combinate intr-un stil parisian atipic.


3.http://www.theblondesalad.com/ Chiara este o italianca de 23 de ani, studenta la Design Vestimentar in Milano. Reinventeaza binecunoscutul stil glam ,,Dolce Vita'' in fiecare zi.



2.http://thechicmuse.blogspot.com/ Denni este tot o parisianca cu stil simplu care poarta articole H&M , transformandu-le in adevarate opere de arta.

2 comentarii:

  1. Hm...Chiara stiu ca e studenta la Drept. Oricum, aceleasi blog-uri sunt si printre preferatele mele.

    P.S. Iti vine sa crezi ca Betty are 28 de ani? She looks so much younger.

    RăspundețiȘtergere