vineri, 18 iunie 2010

The new video of Lady Gaga- Alejandro

http://www.youtube.com/watch?v=niqrrmev4mA

Gaga continua lantul videoclipurilor pline de imaginatie. Nu, gresesc. Duce imaginatia la un capat extrem de sensibil: religia si sexul. Videoclipul va fi interzis, probabil , in multe tari dar nu e problema, deoarece exista youtube.com .
Scenele de sex cu calugari franciscani imbracati in chiloti si tocuri si Gaga in costum de calugarita n-ar trebui sa ne mai socheze. De ce? Mi se pare ca Lady Gaga e o prelungire a Madonnei. Nu pot sa o spun ca o copiaza deoarece aduce multe elemente noi dar este o continuare a stilului ei, o reinventare intr-o varianta mai tanara. Si sutienul cu cupe din piele, in forma conica? Come on, e atat de Madonna! Ar trebui interzisa prin lege orice incercare de copiere a sutienului creat de Jean Paul Gaultier purtat de Madonna.
Revenind la videoclip, pot sa spun ca e o reusita reprezentare a secolului nostru, a valorilor si lucrurilor care primeaza : sexul si religia... impreuna. Nu stiu daca e vreun mesaj ascuns, o incercare de sfidare a religiei, o retrospectiva a trecutului (intrucat am omis elementele de razboi : uniformele, explozia), dar stiu ca-mi place.
Si inca o chestie, mi-ar placea foarte mult sa nu vad artisti romani copiind idea de videoclip ( ca si pana acum: Xonia, Anda Adam , chiar si Elena Gheorghe putin) deoarece ar fi doar niste copii ieftine, foarte IEFTINE! Si nu, nu cred in expresia: "A imita pe cineva, este cea mai sincera modalitate de a-l flata." decat in unele cazuri, dar nu acestea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu