sâmbătă, 13 februarie 2010

Let's pray for Vogue romanian edition

Stie cineva cand o sa apara si la noi THE BIBLE??? Like dooh , vorbesc despre revista Vogue ( cei care nu au inteles, sincer ce mai cautati aici? ). Elle e complexa, The One e un plus, Tabu epateaza, so on... but we still need The Bible... cum putem sa ne rugam pentru eleganta si bun gust in moda pe un altar pe care nu este nici o carte de ,,rugaciuni''?
Stiu de ce nu a aparut inca! Nu avem nici o persoana potrivita pentru a fi redactor sef, nu exista in Romania o persoana atat de excentrica sau mai bine zis , deosebita sa faca fata unei asemenea provocari sau care sa aiba atitudinea atat de naturala nonconformistei Carine Roitfeld ( Vogue Franta) sau conservatorismul impenetrabil al ,,doamnei de fier'' a modei, Anna Wintour. Poate doar Loredana Groza dar canta prea misto ca sa o sacrificam pe altarul modei.
Suntem noi , romanii, prea plictisitori sau copiem prea mult ce vedem in afara, nu ne defineste nici un stil aparte? Eu zic ca da, dar asta facem de sute de ani, deci trebuie sa ne acceptam asa cum suntem.
Sper sa apara Vogue si pe plaiurile noastre desi nu suntem vrednici dar avem nevoie de un Vogue sa ne educam foamea de stil si sa invatam sa nu mai copiam, sa fim originali... Paranteza: o prima idee ar fi sa ne fructificam portul traditional. Exercitiu simplu de imaginatie si de mix and match : o ie lunga, gen rochita, o pereche uraaaaata de UGG-uri medii crem clasice si o geaca de piele neagra. Pentru un plus de savoare folositi un sal taranesc, negru cu traditionalele flori roz. Merita sa va lasati bunica cu capul descoperit pentru o asemenea combinatie.
P.S. Intr-o viitoare postare o sa va dau exemplu cu fotografii. Yves Saint Laurent s-a infruptat din portul traditional roman, noi de ce nu am facea-o?

Un comentariu:

  1. vogue nu a aparut si nu va aparea prea curand pentru ca nu exista destula industrie si retail in tara care sa o sustina.. deabia daca avem cateva magazine multi-brand.

    RăspundețiȘtergere