luni, 4 ianuarie 2010

Printemps 2010- sneak peekA venit primavara! Nu, nu s-a dat vremea peste cap, ci a venit primavara pe podium. Marii creatori si-au scuturat bruma de zapada de pe paltoane, si-au pus caciulile rusesti si hainele de blana la naftalina. Si-au dat jos manusile de piele, si-au dezghetat mainele la un vin fiert cu scortisoara si au desenat urmatoarele tendine.
Am ales sa incep cu regele neincoronat al modei , Akexander Mc Queen. Este unul dintre putinii designeri de top care se reinventeaza incontinuu.La propriu. Nici o colectie nu seama cu alta, nici o idee nu se repeta. De aceasta data, colectia lui este un amestec fascinant de motive tribale aplicate pe forme futuriste, aproape extratereste. Tocurile sunt ametitor de inalte, si pantofii imbraca forme duse la extrem.
Am ramas surprinsa de paradoxul dintre personalitatea creatorului exprimata prin felul simplist de a se imbraca si geniul cu care isi ,,brodeaza'' ideile si le concretizeaza in adevarate opere de arta. Dar fiecare creator este unic prin aceste laturi ale personalitatii sale, asa cum Karl Lagerfeld se imbraca mereu cu arhi cunoscuta uniforma.
Astept mereu cu sufletul la gura colectiile lui Mc Queen si , intotdeauna, sunt impresionata de imaginatia fara limite de care da dovada. Sincer, daca maine Mc Queen s-ar hotara sa-si coasa creatiile din deseuri, probabil ar fi cea mai buna metoda de a convinge lumea sa recicleze pentru ca toata lumea l-ar urma.N-ar mai exista nici un gunoi nefolosit!
To be continued...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu